INTERNET MARKETING VOOR UW ZAAK

10 marketing methoden voor uw zaak

Samen kunnen we tot 10 verschillende marketing methoden toepassen om uw klantenbestand en uw onderneming te doen groeien. De beste aanpak is volgens ons om te beginnen met één methode en deze eerst te testen en hiervan te leren. Eenmaal geslaagd kan u deze methode dan verder uitbouwen en andere marketing methoden beginnen verkennen. U kan de juiste marketing methode(n) kiezen die vandaag geschikt is voor uw onderneming.

1. Adverteren op Google

Google is wereldwijd terecht de koning onder de zoekmachines. Het is het belangrijkste instrument dat we allemaal dagelijks gebruiken om informatie, producten en diensten van bedrijven te vinden en te ontdekken.

Het internet marketingplatform dat Google heeft ontwikkeld, beter bekend als Google AdWords, kan iedere onderneming, groot of klein, gebruiken om haar producten en diensten op een heel doeltreffende manier te adverteren naast de Google zoekresultaten.

Meer informatie over adverteren met Google AdWords.

2. Email Marketing

Email Marketing? Jazeker, email marketing. Email marketing wordt vaak geciteerd als de tweede meest efficiënte internet marketing techniek, naast adverteren op Google.

Indien goed aangewend kan email u helpen bij het verwerven van nieuwe klanten die onmiddellijk iets van u kopen. Of het kan de loyaliteit van uw bestaande klanten verhogen en terugkerende business betekenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer informatie over Email marketing.

3. Facebook Marketing

Facebook is zonder twijfel het belangrijkste social media platform ter wereld. Het is de perfecte omgeving om uw onderneming te laten participeren in de miljoenen gesprekken die dagelijks plaatsvinden tussen mensen.

De teams van Facebook hebben een uitgebreide waaier van reclame mogelijkheden uitgebouwd die de sociale gesprekken omtrent uw onderneming kunnen stimuleren. Uniek en heel krachtig.

Meer informatie over adverteren met Facebook.

4. Twitter Marketing

Als ‘s werelds tweede grootste sociale netwerk is Twitter een globaal fenomeen. Het is een platform dat 100 miljoen actieve gebruikers per maand telt en 50 miljoen gebruikers per dag. Het beheert ongeveer een miljard tweets om de 5 dagen.

Twitter kan een goede inspiratiebron zijn voor uw onderneming en veel potentiële klanten voor uw zaak in kaart brengen. U kunt dit doen door goed te luisteren naar de vele Twitter gebruikers die met de wereld delen naar wat ze op zoek zijn.

Meer informatie over Twitter marketing.

5. LinkedIn Marketing

LinkedIn is gestaag uitgegroeid tot ‘s werelds leidende platform dat professionals en ondernemingen met elkaar verbindt. Het is het perfecte medium voor bedrijven die willen netwerken met andere bedrijven en professionals en hun producten en diensten aan een niche publiek willen kenbaar maken.

LinkedIn heeft diverse internet marketing mogelijkheden die u zeker moet ontdekken en gebruiken.

Meer informatie over LinkedIn marketing.

6. Mobiele Telefoon Marketing

Binnenkort zullen er meer Internet gsm’s (smartphones) op de markt zijn dan desktop pc’s. Daarom moet u vandaag nadenken welke bredere implicaties dit zal hebben op uw onderneming. Controleer nu eens hoe uw eigen ondernemingswebsite eruit ziet op uw gsm. Kunnen klanten gemakkelijk navigeren en de informatie van uw website lezen op hun gsm?

Overweegt u klanten net met opzet te bereiken op hun gsm, bijvoorbeeld door middel van geo-gerichte of “lokale” online reclame? De mobiele telefoon is hiervoor het perfecte toestel.

Meer informatie over mobile marketing.

7. Artikel Marketing

Artikel Marketing is een krachtige internet marketing methode die bijdraagt tot het promoten van uw onderneming op lange termijn. Met artikel marketing (ook wel bekend onder de naam content marketing) kunnen wij regelmatig informatieve artikelen schrijven over uw onderneming, uw producten en diensten, alsmede artikelen die van belang zijn voor uw klanten. Deze artikelen publiceren we dan op uw website en andere sites (social media sites, niche blogs, nieuwssites, enzovoort).

Wij hechten veel waarde aan artikel marketing als aanpak voor uw onderneming omdat het de inhoud van uw website fris en up-to-date houdt.

Meer informatie over content marketing of artikel marketing.

8. Foto En Video Marketing

Een zeer efficiënte manier om te communiceren met uw klanten op een directe, informatieve en persoonlijke manier is het gebruiken van rich media, zoals foto en video op uw website.

Foto’s en video’s zijn de meest boeiende en waardevolle marketing methoden die uw onderneming meteen ten goede zullen komen. Een ander voordeel is dat foto’s en video’s verder verspreid kunnen worden naar andere sites en platforms, zoals YouTube en Vimeo.

Meer informatie over foto en video marketing.

9. Banner Marketing

Banner marketing (of grafische Internet reclame) doen op sites waar uw klanten zich nu al bevinden, bijvoorbeeld beeldadvertenties op niche blogs of online kranten, is de perfecte manier om naamsbekendheid en interesse van klanten te genereren. Dankzij beeldadvertenties kunt u uw onderneming en producten op een snelle, visuele manier online presenteren.

Banner marketing is ook perfect geschikt voor ‘remarketing’ doeleinden.

Meer informatie over banner marketing.

10. Offline Marketing

De iFame Group is een Internet marketing bureau en heeft haar focus vanzelfsprekend op het Internet als het belangrijkste marketingkanaal voor ondernemingen. Maar hoewel de focus online ligt mag men uiteraard niet negeren hoe de Internet wereld (de ‘online wereld’) voortdurend in interactie is met de echte wereld (de ‘offline wereld’). Het is daarom van essentieel belang dat uw onderneming met dezelfde look & feel en huisstijl wordt gepresenteerd zoals ze dat doet op het Internet.

Wij kunnen u helpen met offline marketing materialen, zoals uw business cards, briefpapier, enveloppen, notebooks en PowerPoint templates.

Meer informatie over offline marketing.